Vše začalo kdysi, naprosto nevinně, jednou touhou napsat knihu. Že takovou touhu má spousta lidí není nic zvláštního. Zkrátka chceme, aby tady po nás „něco“ zůstalo. Někdo zůstává u toužení, někdo čeká jen na tu správnou chvíli…

 

Píše se rok 2015

Ten správný okamžik! Lucie Kolaříková list za listem píše knihu, která má za úkol vysvětlit a objasnit v co nejširší míře téma sebelásky, kterému se již 15 let intenzivně věnuje. Kapitoly ilustruje bezpočtem příkladů ze života svého i svých klientů. Skoro polovinu z 230stran knihy tvoří praktická část plná cvičení a meditací rozvíjejících sebelásku v každodenním životě.

 

Březen 2015 – Brno

Pátý seminář Sebelásky pod záštitou projektu Ženy ženám.
Úsměvy. Šampaňské. Alice Kirš, vydavatelka knihy o sebelásce, křtí před více jak stovkou žen novou knihu – UČEBNICI SEBELÁSKY.
Blesky foťáku. Potlesk. Přípitek. Vůně jahod a smích. Pohledy zanořené do stránek vonících čerstvým tiskem.

Lucie Kolaříková Učebnice sebelásky
Všechny ženy na semináři dostanou Učebnici sebelásky a do ní podpis přímo od autorky. Nezbytné foto a čistá ženská radost, nadšení a jeden obrovský krok v životech všech, kterým se dostanete kniha nejen do ruky, ale snad i pod kůži. I tak zní ideální přání pro čerstvě vydanou knihu.

 

MDŽ 2015

Chceme zaplavit celou zemi sebeláskou. Jsme jako léčivý virus, který nesmí nikdy přestat bujet. Ani nedělní technický kolaps nás nezastaví. Začínáme. Celý týden rozdáváme knihu ZDARMA. Jen za cenu poštovného. Knihu zašleme třeba i do Tramtárie. Žádné háčky, stačí jen vyplnit formulář a je to!

Rozdat 5.000 knih je velkorysý plán. Tato číslovka padá po dvou dnech prodeje. Každý následující den počet objednávek narůstá a narůstá. Víkend. Dech se tají. V neděli nečekaně končí číselná řada a několik hodin nelze objednávat. Vše opraveno a my napjatě čekáme…

Tak kolik? V nedělní půlnoci počet objednávek přesáhl 10.000 kusů.

A co na takovou jízdu říká sama autorka?
Jaké to je během týdne rozdat 10.000 svých knih?

„Od začátku to bylo velké dobrodružství plné hromady různorodých pocitů. První den si knihu objednaly téměř dva tisíce lidí a já byla nadšená, ale hned v noci se mi zdál nepříjemný sen. Že jsou v knize pravopisné i odborné chyby.
Ráno jsem knížkou prolistovala a uklidnila se.
Zlý sen už nepřišel a během týdne, kdy jsem se bavila tím, jak čísla rychle rostou, jsem si jednoduše zvykla.

Věřím, že fakt, že se knížka tak snadno šíří bez mého velkého přičinění, se děje z dobrého důvodu. A že jsme za jeden týden rozdaly 10.000 knih? To je pecka :)! Mám velké štěstí, ze spolupracuji právě s Alicí, protože tak jako mi ona celou dobu věřila, že napíšu kvalitní knihu, věřila jsem já jí, že vymyslí dobrou strategii, jak knihu co nejrychleji rozšířit. Takže mám kromě úspěšné knihy i opětovné potvrzení, že jsme skvělý tým.
Vděčná jsem fakt úplně za všechno :)“

Lucie Kolaříková

Lucie Kolaříková s knihou Učebnice sebelásky

 

ZAVIROVALY JSME ZEMI SEBELÁSKOU

Tiskárna tiskne další tisíce knih. Od čtvrtka začne první vlna odesílání balíčků – přímo v tiskárně knížky připraví k hromadné rozesílce šťastným majitelkám a majitelům (ano, 20% objednávek tvoří muži!).

Každý desátý balíček z 10.480 obsahuje CD Sebeláska za speciální „knižní cenu“. Přes 1000 lidí projevilo zájem o CD Lucie Kolaříkové plné cvičení a meditací pro posílení sebelásky, které ve spojení s knihou vytváří skutečně silnou kombinaci.
Dokonalá volba – dokonalé spojení!

A nejlepší na tom je, že to je teprve začátek 🙂

Prostě se nespokojíme s málem. A nejlepší na tom vše je, že když víte co chcete, tak to pak taky můžete dostat…
podle letošního PF, na které jsme náležitě hrdí, a které jsme rozesílali do všech stran, s využitím veškerých (nejen internetových) technologií,vánočního firemního setkání, jste museli poznat, že chceme ten nový rok 2015 udělat velkej – nezapomenutelnej a magickej.

(Pokračování textu…)

Přestože počasí za okny vůbec nepřipomíná prosinec z obrázků Josefa Lady a teploměr viděl mrazíky maximálně tak v televizi, přesto všechno, ať chceme či ne, za 8 dní tu máme Štědrý den. Jak štědrý bude, možná přemýšlíte už nějaký ten pátek. A možná už jste v koncích, protože nevím jak vy, ale čím jsem starší, tím míň si toho přeju od Ježíška, a víc si toho chci nadělit sama kdykoliv jen to je možné. Zkrátka prožívat takové vánoce po celý rok.

Když hledám tip, čím bych podarovala ženy a dívky ve svém okolí, nechám se inspirovat podobně naladěnými lidmi a tak si vždycky uvědomím, že ty neskutečné vánoce  nejsou nic nedosažitelného a že je to jen o tom, vědět co kdo chce a pak se nebát to plnit do té míry, jak je to jen možné. A to nejen na vánoce.

Pro inspiraci a tip jaký vánoční dárek vybrat pro ženu,  jsem oslovila ženskou část týmu Firmy 2.0 s otázkou:

Co by vám na vánoce udělalo skutečně neskutečnou radost?

Katka FišerováKatka Fišerová

Skutečně neskutečnou radost by mi udělala spokojenost našich zákazníků.
Teď před Vánoci jsme pro ně připravili novou verzi aplikace se spoustou nových funkcí a já bych byla moc šťastná, kdyby si ji dokázali užít.
Kdyby její přednosti vyzkoušeli ještě před Ježíškem a mohli si tak vychutnat klidné svátky. Celý tým, a především jeho vývojová část, pracovala na jejím spuštění dnem i nocí. A my všichni z ní máme skutečně neskutečnou radost.

Moc bych si přála, aby stejný pocit ochutnali i naši klienti.

 

Markéta DanišováMarkéta Danišová

Týden na chaloupce v horách, off, zasněžená tak, že se nikam nedostanu autem, jsem tam SAMA, jen se sebou a bez výčitek svědomí, maluju, tvořím rukama, čtu si a přemýšlím… a chci tam pec a saunu a svoje kočky 🙂

 

Alice KiršAlice Kirš

Letošní Vánoce, víc než kdy jindy, vnímám důležitost vztahů. Je to proto, že poslední dva měsíce je v mém životě opět můj tatínek, se kterým jsem se 5 let neviděla.

A skutečně neskutečnou radost (byť mi to ještě úplně nedošlo) mi udělalo právě dnešní setkání. Potkali jsme se u tatínka v nemocnici celá rodina: bratr, sestra i maminka. Cítila jsem velkou vděčnost za tuhle byť jen krátkou chvíli. Mám fakt Veselé Vánoce 🙂

 

Markéta MálkováMarkéta Málková

Úspěšně dokončené věci, které mám ještě přes sebou, a jít do Nového roku s čistým stolem.

Zasněžené Vánoce, lehký mrazík, procházky v přírodě, hodně pohádek u vyhřátého krbu, postavený sněhulák se synem a pracovna zamčená na 2 západy :))

 

Bohdana KabátováBohdana Kabátová

Když se zasním, tak skutečně neskutečnou radost by mi udělalo, kdybych si na Štědrý den mohla vychutnat teplo z ohně rozdělaného v domácím krbu. Ten je zatím v našich hlavách a postupně se začíná zhmotňovat, tak to asi nestihneme. Ale kdyby to nějakým mávnutím kouzelného proutku šlo, představa rozbalování dárků s mými milovanými u rozehřátého krbu se mi opravdu líbí 🙂

A když tak o tom píšu, tak jsem dostala nápad, který zrealizuji. Až přijde okamžik prvního zatopení v krbu, připravím pro každého doma u této příležitosti na oslavu nějaký malý dáreček. Tím svou představu naplním, byť v jiném termínu 🙂

 

Katka SvobodováKatka Svobodová

Neskutečnou radost mi udělá, pokud všechno do vánoc zvládnu a dosyta se před Štědrým dnem vyspím. A doufám, že se dobře prospím i pár dní potom, abych načerpala tak dlouhodobě chybějící energii… a inspiraci. Na letošní svátky mi udělá radost dobře ustlaná postel 🙂

 

A co by udělalo ty vaše vánoce neskutečné?

Poslední listopadový víkend uspořádala Alice Kirš pro ženy z Firmy 2.0 a spřátelené ženy, podnikatelky a lektorky Ženy ženám, společný víkend zvaný Ladies Wellness víkend. Poutavý název přilákal ženy 2.0 v silném obsazení a to v začátku většina z nich ani netušila, že většinu víkendu stráví flirtováním a na řadu přijde i striptýz!

Ano, asi už delší dobu tušíte, že nejsme jen tak obyčejná firma. Ale toto! Není to už trochu moc?

Dobrá, přestanu tedy mlžit a trochu to osvětlím 🙂 Ladies Wellness víkend totiž neměl na programu jen nějaké flákání, klábosení a povalování se ve wellness (i když i toho jsme si užily plnými doušky). Hlavním programem byly taneční lekce pod vedením lektorky flirt dance Lucie Mattabu, kterou jste mohli vidět například na akci Ženy ženám Živě 2014. Taneční lekce navíc doplnila Lucčina kolegyně o tři lekce Pilates, takže jsme za víkend dostaly pěkně do těla.

fd1

V pátek jsme se ze všech koutů ČR sjely do krásného hotelu Sladovna vedle pivovaru Černá Hora a po večeři už některé čekala první lekce Pilates a některé z nás se vydaly okouknout wellness a bazén. Ráno jsme se po skvělé snídani pustily přímo na pomyslný parket v tzv. Sloupovém sále a pod dohledem sochy sv. Václava začaly pronikat do tajů flirt dance.

Bavily jsme se u toho opravdu skvěle a musím říct, že jsem ani netušila, jaké svělé tanečnice se ve Firmě 2.0 ukrývají za monitory MacBooků. Zatímco některé účastnice zájezdu oslovilo právě flirtování a sexy tanec, jiné si radši daly pořádně do těla na Pilates. Vrcholem pak byla lekce v sobotu večer, kdy Lucie zařadila choreografii ani ne tak flirt dancovou, ale přímo striptýzovou. No co Vám budu povídat, Sv. Václav sledující vše z čela sálu málem slezl z podstavce… 😀

Víkend splnil svůj účel. Krásně jsme si odpočinuly na duchu a opečovaly po všech stránkách tělo, zároveň bylo spousta času si příjemně popovídat pro změnu o něčem jiném, než o nových funkcích SmartEmailingu, vychytávkách FAPI nebo genialitě MioWebu 2.0.

fd2

 

A taky jsme dostaly dárek od Alice Kirš – krásná trička inspirována tématem sebelásky.

mamserada

A toto krásné tričko můžete koupit své kamarádce, mamince, sestře nebo jiné milované ženě k Vánocům v Sebeláskovém baličku, který pro Vás přichystala Alice Kirš. Je v mnoha barvičkách, určitě si vyberete, stejně jako my 🙂

wellnessvikend

Kdo čekáte, že tu teď budu popisovat nějakou domácí hádku, krizi či nepříjemný konflikt s mým mužem, čekáte marně. Ne, že by u nás občas emoce nebublaly, bublají, ale tentokrát bublala hlavně tomatová polévka a bublinky z Proseca v lahodném moku s názvem Aperol spritz. Proběhla totiž další (čtvrtá)večeře v naší bytové restauraci a tématem byla italská kuchyně.

italie3

Proč Itálie?

Ispiroval nás k tomu náš prázdninový pobyt v Benátkách. Ach, jak ty mě okouzlily. Nikdy předtím jsem tam nebyla a můj muž mě tam vzal, jako překvapení. Řekl mi sbal si věci do jednoho kufříku, protože tam kam pojedeme se autem nedá dostat. Tak jsem s hrůznými myšlenkami na opuštěnou chajdu někde v horách na konci světa sbalila. Místo chajdy Benátky, nestačila jsem žasnou. Nádherné, romantické, čisté, útulné a navíc jsem tam objevila svého nápojového šampiona – Aperol sprizt.

italie1

Mám pocit, že Aperol vymysleli Italové pro turisty, na které bylo Campari moc hořké, jako třeba na mě 🙂 S perlivým prosecem, minerálkou a pomerančem je to výborný osvěžující drink. Tady je recept:

Na večeři se nás šešlo u stolu tentorkát osm. My dva kuchaříci, známá expertka na vztahy, sexualitu a intimitu Denisa Říha Palečková s manželem a malým Pedrem (jejich půlročním miminkem), šéfová zdravého podniku Freshbedýnky Veronika Mouchová a expertka na menstruační kalíšky Nikola a její partner bubeník a nezlomný propagátor „kalichů“ Standa. A opět má nejdražší sestra Jitka, jakožto má pravá kuchyňská ruka a pomocnice, tentokrát i chůva malého Pedříka.

Menu jsme sestavili v podstatě z klasiky:

Pršut a salcicia (pršut z Myfoodu, salsicia z cesty z Benátek) jako předkrm, k tomu jsem ovšem upekli domácí houstičky podle mé oblíbené Dity P. Upřímně nás překvapilo, jak se povedly. Na pečivo zrovna experti nejsme. Udělali jsme jejich poloviční verzi, aby byly takové hezky romantické, jako Benátky :D.

italie2

Tomatová polévka s bazalkou a mozzarelou. Tu jsem vařila už den předem a recept jsme si na ni vypůjčila u Itala z televize. Je to sympaťák, je to Ital a jeho recepty mám ráda. Tohle byl prý recept jeho pra pra pra…babičky :). No všem náramně chutnala, byla pořádně hutná a kousek buvolí mozzrarely ji hezky ozvláštnil.

Následovaly klasické a jednoduché těstoviny Aglio olio peperoncino, též podle Itala s peperoncinami z Makra :). Doma jsem měla špagety na carbonary, takové více „chlupaté“, aby na nich dobře drželo vajíčko s parmazánem. To se však ukázalo, že není úplně nejlepší volba. Pokrm byl trošku vysušenější, ale i tak nám chutnal. A abych nezapomněla – dělali jsme jej též podle Itala z televize.

Po špagetách přišel náš pokusný králík :). Po cestě do Benátek jsem strávili dvě noci ve Slovinku v hotelu Grad Otočec. Nádherný hrad na ostrůvku obklopený ze všech stran divokou řekou. Moc jsme si to tam užili, jejich kuchyni obzvlášť. Nejvíc nás překvapil jejich rajčatový sorbet s bazalkou a balsamikovým octem. A tak jsme se rozhodli jej taky vyzkoušet.

Vzal si jej pod patronát David. Našel speciální recept, ve kterém se do sorbetu přidává dokonce pomerančová kůra i šťáva. Výsledkem byl velmi výrazný, osvěžujicí a pro chuťové pohárky některých stolovníků absolutně nezařaditelný sorbet. Ten si všichni zapamatují :).

Nevím jestli to byl hřeb večera, ale pro některé poprvé. Steak z tuňáka na lůžku z polníčku a rukoly a balzamikovým přelivem. Koupila jsem nádherného na sašimi v Makru a byla to dobrota. Tuňáka můžu jít v podstatě syrového. Když je well-done je po něm. Stačí 2 minutky z každé strany, žádná věda.

italie4

Na závěr….no co myslíte, že bychom asi tak mohli servírovat na závěr?

Jakápak by to byla Itálie bez Tiramisu. A že ho umíme skvělý! Už dobré čtyři roky jsme věrni receptu (opět) Itala. Je to tak krásně jednoduché a přitom božské. Tiramisu jsme připravovali den předem s Davidem společně. On připravoval krém, já máčela piškoty v kávě s amaretem. On natřel první vrstvu. Já doťukla druhou a závěrečně pocukrovala pravým holandským kakaem. Prostě božské, božské, božské….

Na konverzaci jsem také nezapomněli. Mezi jednotlivými chody šla povídací štafeta. Každý měl za úkol se představit a říct něco málo o sobě. Navzájem se naši strávníčci totiž neznali nebo jen z doslechu. A tak jsme se dozvěděli:

A že všem moc chutnalo 😀

No a nebyli bychom to žádná podnikatelé srdcem, když bychom pro naše hosty neměli připravený upsell, tedy další nabídku po večeři. Měli jsme. Domácí.

Když byla moje maminka malá, žila rok v Itálii. Můj dědeček tam projektoval chemické továrny. No a měli tam paní sousedku, starší italskou lady Rozzetu, od které má babička přivezla do Brna recept na rajčatové sugo. Sugo je omáčka na špagety. Na těchto špagetách vyrostla moje maminka a vyrostla jsem na něm i já. Vždycky když nevím, co vařit – špagety a sugo to jistí. Prostě ho miluju.

A tak jsem maminku poprosila, zda by neuvařila hrnec suga, že jej zavařím do pěkných skleniček a nabídku po večeři k prodeji. Povedlo se, ale od prodeje jsem nakonec upustila a každému strávníčkovi na cestu jednu skleničku věnovala. Jako vzpomínku na tento krásně vydařený večer.

IMG_6414

 

Bylo nebylo… Za devatero horami žila máma dvou dětí, manželka a podnikatelka Martina. Podnikala už několik let, ale kolikrát měla pocit, že je to snad větší dřina, než kdyby někam chodila od devíti do čtyř do zaměstnání, jako její kamarádky z gymplu. Přesto měla ale pořád velkou touhu dělat věci jinak, pomáhat svými produkty lidem a najít ve svém podnikání svobodu, radost a prostředek k tomu, aby žila život svých snů.

Je pátek, deštivé zářijové odpoledne. Mohlo by to vypadat jako jakýkoli jiný začínající víkend s rodinou, ale není. Martina přenechává byt i děti manželovi s pevnou vírou v to, že dva dny bez její přítomnosti přežijí a sedá na vlak. K večeru přijíždí do Prahy, plná očekávání a natěšená tak, že se v noci nervózně převaluje z boku na bok a nemůže ani dospat rána…

A pak je to tady, sobota ráno, Martina jede na Prahu 6 a vstupuje do sálu, který se postupně plní spoustou dalších žen, které si povídají, těší se, přemýšlejí, jaké to bude a co se nového dozví. Je 9:30 a na pódium přichází Alice Kirš, autorka projektu Ženy ženám, která organizuje tento seminář, na který Martina přijela, seminář s názvem Milionová žena. A Martina má takové tušení někde unvitř, že právě ona tou milionovou ženou je a když se rozhlédne kolem, tak vidí, že v tom není sama.

Sama není ani Alice na pódiu a hned v úvodu ji doplní David Kirš, Bohdana Kabátová a Stanislava Mrázková. Ti všichni teď Martinu a dalších 199 žen provedou zákoutími toho, jak dělat podnikání v dnešní době jinak, jak k tomu využít chytré nástroje internetu, online marketingu a info-marketingu a jak to vše skloubit tak, aby jí podnikání přinášelo radost, peníze, čas pro sebe, splněné sny.

O 33 hodin později v neděli večer Martina odchází ze semináře, hlavu má nacpanou nově nabytými vědomostmi k praskuntí, poznámky si střeží v kabelce pečlivě přitisknuté na těle jako vzácný poklad a hlavou jí běží nápady, do čeho se zítra ráno pustí jako první. Myšlenek je hodně a je těžké si je utřídit, musí se z toho vyspat a nechat vše uležet a vytáhnout z poza trička zlaté konfety 🙂

2014_Milionovazena_175

Ale jedno ví s neochvějnou jistotou. Její podnikání se od dnešního dne dělí na dvě období – na období před seminářem Milionová žena a po semináři Milionová žena. A to nové období právě začíná.

Slovo autorky 🙂

Sedím tady a přemýšlím, proč jsem právě dopsala příběh očima imaginární Martiny, když bych o semináři Milionová žena měla psát spíše očima svýma, coby lektorky. Pravdou je, že mě to na chvíli vtáhlo o čtyři roky zpátky do roku 2010, kdy jsem sama byla na semináři T.Harv Ekera v Londýně, který pro mě znamenal životně-podnikatelský průlom a tak nějak podobně, jako příběh Martiny, tenkrát vypadal příběh můj.

A teď je neděle večer, 21. září 2014 a já tady stojím s Davidem, Alicí a Bohdanou na pódiu, hraje hudba a probíhá závěrečná oslava, pod pódiem je rozzářených 200 žen a já vím, že pro ně už nebudou ode dneška věci stejné. Že půjdou domů a postupně, krok za krokem, začnou do svého podnikání implementovat to všechno, co jsme je za ty dva dny naučili.

A že toho bylo požehnaně.

Jak najít svou vášeň, talent, budovat svou milionovou značku pomocí příběhu, vytvářet milionový obsah a využívat k tomu všechny nástroje online marketingu, blog, email marketing, ebooky, sociální sítě, video, jak prodávat své produkty a služby na internetu, jak funguje cesta zákazníka, co všechno je potřeba na internetu udělat pro to, aby webové stránky prodávaly a jak to celé skloubit s tím, že máme rodinu a jsme ženy, což skvěle doplnila svým vstupem i Dana-Sofie Šlancarová.

Nebude to lehká cesta. To mimo jiné v sobotu odpoledne sdílí na pódiu i podnikatelka a autorka projektu Strollering Edita Berková ve svém strhujícím příběhu k podnikatelskému úspěchu, který je plný klopýtnutí a překážek. Připomenutí toho, že být milionovou ženou neznamená probudit se o dva dny později a mít na účtě miliony. Znamená to vzít všechny nabyté vědomosti a pustit se do akce.

2014_Milionovazena_66

A tak společně s Davidem, Alicí a Bohdanou přejeme všem účastnicím, ať jim vydrží zápal a nadšení a zároveň ať mají otevřenou mysl a statečné srdce na cestě za svými sny.

2014_Milionovazena_177

– Stáňa Mrázková

Autorka fotografií www.fotograf-ka.cz Kateřina Petrů

 

PS: A jeden osobní zážitek navíc… S předstihem jsem si nechala vytisknout a na seminář jsem dovezla prvních 100 kusů mé knihy Podnikání z pláže, byť oficiálně vychází až 17. listopadu, a poprvé v životě jsem zažila to, že jsem mohla podepisovat své knihy. To je pro mě takový osobní happy end jedné z pohádek o Milionové ženě 🙂 Těším se na další díly, které mi přinese život.

Je to tady. Termín Dynamika bohatství už Českem i Slovenskem lítá pár let, ale zdá se, že tentokrát se chystá dosednout. Firma 2.0 totiž bere Dynamiku bohatství pod svá křídla a společně s Jánem Polákem k nám tak naplno přichází celosvětově známý profilový systém pro podnikatele, firmy a pracovní týmy.

A protože jsme se nedávno vrátili z Londýna z konference Fast forward your Business aneb Miliónový super plán, je čas podělit se s vámi o to, co už bublá a co se chystá.

(Pokračování textu…)

Když se na začátku léta otevřela možnost přihlašování na seminář Milionová žena, přišel mi email od jedné paní, ve kterém mi popsala svůj životní příběh a velkou touhu po změně, podnikání a informacích, které ji k tomu pomohou. Z emailu ale vypývalo, že účast na semináři je pro ni aktuálně finančně nedostupná.

Příběh mě chytl za srdce, a tak jsem jej sdílela s Alicí a Bohdanou a společně jsme vymyslely možnost stipendia. Rozhodly jsme se věnovat tři vstupenky zdarma a podpořit tak ženy, které jsou ochotné jít do akce, využít tenhle seminář pro svůj život na maximum, ale které jsou třeba zrovna na mateřské dovolené a penízky navíc nemají.

 

Akce „Stipendium na seminář Milionová žena“ začala

Podmínkou bylo natočit krátké video se svým PROČ. Ženy měly natočit, proč chtějí jít na tenhle seminář, jakou změnu díky němu chtějí ve svém životě udělat? Jaký mají sen, který chtějí naplnit?

Nejdříve žádná reakce. Ticho po pěšině.

Po pár dnech nám ale začala chodit úžasná videa. Přišly nám příběhy žen odhodlaných začít podnikat, odstartovat své projekty, nakopnout své podnikání, najít svobodu, začít si plnit své sny. Posuďte sami, tady jen několik z nich…

   

   

   

Tato akce měla v prvé řadě pomoci ženám, které šly do akce a natočily ta videa. Pomoci jim dostat se na seminář, získat stipendium.

Ve finále se koukám na ta videa a mám úplně mrazení v žaludku, vzrušení, že vidím hmatatelné lidské bytosti, které potřebují naše know-how, znám jejich přání, jejich sny. Jsou to konkrétní ženy, konkrétní příběhy a já vím, že jim umíme dát další směr. Dát jim mapu na té jejich cestě.

Můžu mluvit jen za sebe, a tak…

…mám to být já, kdo má inspirovat tyto ženy a přitom se já cítím být inspirovaná těmito ženami. Inspirovaná ke svým dalším krokům a k tomu, co chci ze svého know-how a zkušeností předat právě jim. Inspirovaná k tomu, jak a komu své know-how předávám. Vidím se v nich. Jsem to já před dvěma lety když jsem točila svoje první video, měla v hlavě svoje sny a plány, tajně doufala, že se mi jednou splní a přitom měla pocit, že jsou až moc odvážné a nezrealizovatelné.

Cítím mrazení v žaludku proto, že vím, že tyto ženy stojí na začátku cesty a já stojím o několik kilometrů dál, ale jdeme po stejné cestě a já už vím, kam všude je může dovést. Já už vím, že všechny jejich plány, sny a nápady jsou zrealizovatelné. A já, stejně jako David, Alice a Bohdana, jim můžeme teď říct: „Haló, neboj se. Jde to zvládnout! Ukážu ti, jak.“ Protože už máme tu zkušenost a můžeme a chceme ji sdílet.

Příběhy, jako jsou tyto, dodávají mé práci vždy úplně jiný rozměr. Rozměr naplnění, smyslu toho, co dělám. Děkuji těmto odvážným ženám i desítkám dalších, které uvidím už 20. září v Praze na semináři Milionová žena. Vaše příběhy jsou motor pro mou práci a tvoření. A myslím, že můžu mluvit i za ostatní lektory tohoto semináře, když řeknu, že vaše příběhy jsou to, co dává velký smysl celému semináři Milionová žena, který proběhne 20.-21.září v Praze.

Těším se teď ještě o kus více!

MZ_video_foto

 

PS: Některé ženy byly neuvěřitelně kreativní. Podmínkou bylo nahrát video na YouTube, nicméně ne každý je technicky zdatný, a tak nám jedno video přišlo na CD a jedna stipendistka nám dokonce poslala celý svůj foťák s datovou kartou! 😀

O lásce se někdy říká, že prochází žaludkem. Mám-li být upřímná, ona tak nějak prostupuje celé tělo – bez výjimky. Pokud je ale vaší láskou kuchtit něco lahodného v kuchyni, nebo se o tu lahodnost minimálně pokoušet, či naopak – jít si vychutnat exkluzivní um profíka, tohle pořekadlo hravě splníte. I u nás ve Firmě 2.0 se najde dost labužníků a tak přinášíme jejich šťavnatá svědectví.

A dostanete i recept, takoví už prostě jsme… Mlsní 🙂

 

alice_kirs_gurmanAlice Kirš: „Nechala jsem si zavolat kuchaře…“

Oba s Davidem jsme vášnivý gurmáni. Já mám dokonce řetízek se slovem gurmánka na krk – můj nejoblíbenější. Jídlo mě prostě baví a vaření obzvlášť. Proto také pořádáme gurmánské večeře.

Dneska se chci ale podělit o zážitek s kuchařem. Už dobrý rok se s Davidem hecujeme, že si po vynikající večeři v restauraci necháme zavolat kuchaře a osobně mu poděkujeme. Pořád se nedařilo, pořád to nebylo nějak ono, až do té doby než jsme navštívili restauraci Šupina a Šupinka v Třeboni.

Projížděli jsme Třeboní při návratu dobů ze sjíždění Vltavy a její bilboard mě hned oslovil. Stylově zpracovaný nás okamžitě nalákal. Našli jsme jí, ale bylo plno. V Šupině i v druhé restauraci přes cestu – Šupince. Řekli jsme si, že počkáme. Čuchali jsme, že to bude stát za to. A taky, že jo!

Restaurace obyčejná, ale jídelní lístek i personál neobyčejně příjemný. V menu jsme našli snad všechny druhy sladkovodních ryb, které jsme si jen uměli ze školních lavic přírodovědy vybavit.

Volba padla na filátko z pstruha s koriandrovým máslíčkem s grilovanou zeleninou a kapra s červenou řepou. Těmto chodům předcházela fantastická krémová rybí polévka. Chutnala i mě a to je co říct, protože já rybí polévku nejím (letos na Vánoce jsme poprvé udělala výjimku). Také paštika ze sumce byla naprosto skvělá. Dokonale vychucená.

gurman_alice

A hlavní chody? Pecka. Já ryby moc neprožívám (kromě vánočního kapra, toho miluju). Ryby mi vždy přišly takové nějaké mdlé, nevychucené, obyčejné. Ale tohle byla chuťová jízda. Tak skvěle upravené, chuťově vymazlené rybičky jsem ještě nejedla.

Takže ano, čekáte a tušíte správně! Nechali jsme si zavolat kuchaře, kterému jsme s nadšením za zprostředkování tohoto gurmánského zážitku poděkovali. Mladý kuchař (tak v mém věku) se nám vděčně a s úsměvem svěřil, že tahle restaurace aspiruje na best of restauraci v úpravě sladkovodních ryb v Evropě. Pro mě se jedničkou rozhodně stala už v ten den.

 

Markéta DanišováMarkéta Danišová: „Miluju plný dům přátel, které nakrmím…“

Moc ráda vařím, je to můj koníček. Miluju mít náš dům plní lidí, které můžu hostit :). Není nic neobvyklého, že jídla navařím víc, než dokážeme sníst, takže občas u našich přátel neplánovaně přistanou kastrůlky s jídlem.

Předpokládám, že většina mých kolegů vám poskytne recepty vegetariánské, zdravé či dokonce raw-food pokrmy. Já vám pošlu jeden pořádně masový, a navíc skoro bezpracný. Je ideální, pokud čekáte velkou návštěvu: večer si suroviny připravíte, ráno vše vrazíte do trouby a pak se dopoledne můžete věnovat návštěvě, zatímco se domem line báječná vůně.

Rozstřelené ražniči
Množství surovin si upravte podle počtu strávníků, všechno dáváme tak nějak ve stejném poměru.

Potřebujeme:

Vše dáme do hlubokého plechu, promícháme, osolíme, podlejeme vývarem, plech zakryjeme alobalem, rozehřejeme troubu na 170, vrazíme tam plech s masem a na dvě hodiny na něj naprosto zapomeneme (neodkrývat alobal!) V průběhu procesu si uvaříme jasmínovou rýži a za dvě hodiny můžeme podávat.

 

kac_2005Kateřina Svobodová: „Mám novou lásku“

Ráda dělám taková ta „rychlá jídla“ – neomáčková, jen hodit na pánev pěkný kus masa, trochu něco barevného v podobě všemožné doma dostupné zeleniny a tradááá – chutné jídlo hotovo.
Nedám dopustit na poctivý olivový olej a sádlo. Jenže pak jsem objevila kokosový olej. Dar z nebes – vlastně z kokosových palem a jejich úžasných plodů, které mimochodem zbožňuju i v sušené podobě jen tak samotné, nebo v čemkoliv od müsli počínaje, přes různé tyčinky a kokosky a koláčem či roládou konče.
Tenhle olej je naprosto úžasný na smažení. Ano, a hlavně na maso! A zeleninu taky. Nejen, že krásně voní při samotné akci, a váš byt tak neprošpikuje typická vůně škvařících se živočišných tuků, ale navíc nezanechává na mase žádnou chuť, pachuť, ale ani mastný film. Fascinující!
Palačinky jsou na něm naprosto boží. Buchtu krásně provoní a dodá zvláštní nádech, prostě jiný level než dostanete z másla. Stačí jen lžička. V detailech je kouzlo 😉
Kdo ještě nezkusil, rozhodně se o mnoho ochudil.

 

David KiršDavid Kirš: „Poznat ten okamžik kdy vařit bez receptu!“

Nikdy nevařím podle receptu. Dobře, málokdy. Vždy mám potřebu si přidat něco svého. A výsledek? Jak kdy. 🙂 Asi je to jako v životě. Člověk musí poznat, kde se řídit receptem někoho jiného a kde už je to jen na něm. Každopádně, je třeba si věřit. Takže v naší kuchyni jsem „skvělý“ kuchař, ale hlavní slovo mají samozřejmě ti u stolu.

 

A co váš gurmánský tip? Podělte se

Přináším Vám letní dávku naší firemní 2.0 inspirace – ryze ženskou.
Chtěla jsem napsat nějaký úvod, možná být i trochu vtipná, protože to mi někdy jde, nakonec jsem si ale řekla, že tohle žádný extra úvod nepotřebuje. Minimálně pro dnešek ne. Zkrátka jen sdílíme kousek naší duše, toho, co s námi právě rezonuje a popravdě řečeno, k tomu není potřeba nic dodat.

Snad jen: Inspirujte se!

Alice KiršAlice Kirš: „Dosáhněte něčeho velkého!“

Můžeme přijít o všechno kromě jediného. Nikdo nikdy nám nemůže vzít naši svobodu reakce na cokoliv kolem nás. Dobrý pocit je stav, pro který se můžeme prostě a jednoduše rozhodnout.

Když chcete dosáhnout něčeho velkého, jak se budete chovat? Budete si věřit a půjdete do akce nebo se budete vymlouvat?
Když budete čelit překážkám a výzvám, jak budete reagovat? Zůstanete pozitivní, optimističtí a půjdete dál nebo se vzdáte?

 

marketa-malkova-2Markéta Málková: „Minimalistické kouzlení“

Poslední dobou mě fascinují a zajímají meditace. To, proč jsem se o ně poslední dobou začala zajímat, je zklidnění mysli. Nevěděla jsem, kde a jak správně začít, ale stačilo si říci „Learning by doing“ a najednou to šlo 🙂

Najít si pár minut volna, ideálně ve stejnou dobu, vše co mě může rušit, vypnout (pokud to jde) a poslouchat svůj dech. Pomocníkem mi byl Leo Babauta. Stačilo opravdu málo a mohla jsem začít: „Jenom tak nenásilně pozorujte svůj dech. Vnímejte, jak nabíráte vzduch do plic a zase ho vydechujete ven. Jakmile si uvědomíte, že se nesoustředíte na dech a přemýšlíte o všem možném, jenom se vraťte zpátky a opět vnímejte svůj dech. A to je celé kouzlo.
Pravděpodobně se budete cítit klidnější a klidně můžete zopakovat vícekrát denně.

 

marketa-danisova-2Markéta Danišová: „Zablbněte si jak malí kluci“

Často se poslední dobou, když se potřebuju zklidnit, vracím k Božinčinému „tady a teď“. Sedím nebo ležím, vnímám, čeho se dotýká mé tělo, soustředím se na vůně, zvuky, pocity, chlad, teplo, svůj dech.

Já jsem měla v poslední době jednu obyčejnou, ale hodně silnou inspiraci. Seděla jsem sama hodně pozdě večer na zahrádce jedné restaurace a jen tak koukala kolem sebe, unavená a vyklidněná z koňského workshopu. Přišli tam dva dospělí chlapi, mrkli na průlezky, co tam byly, mrkli na sebe a šli na ně blbnout. A mně došlo, že jsem zase začala zanedbávat své vnitřní dítě a byla jsem spíš na vlně vnitřního muže. A došlo mi, že jsem v nerovnováze a že je třeba s tím něco dělat :).
Těším se na dovku….

 

stanislava-mrazkovaStanislava Mrázková: „Jak dojít až na vrchol? Stačí vykročit!“

Mě inspirovala před pár dny cesta na Lysou horu 😀
Před pár dny jsem se se svou starší dcerkou vydala pro ni poprvé na nejvyšší horu Beskyd. A v momentě, kdy jsme už měli vrchol na dosah, se začala radovat a řekla mi, že první půl hodinu se jí tak nechtělo, že to chtěla vzdát a říct nám, že jít nechce, ale řekla si, že si to nechá pro sebe a půjde.

A já jsem jí na to řekla: „A to je Viki přesně to, co dělí i v životě neúspěšné lidi od úspěšných. Ti neúspěšní poslechnou na startu svou lenost, obavy, strach z bolesti a námahy a nikdy se nedozví, že po prvním kilometru tohle všechno odezní a než se nadějou, jsou na vrcholu.“

10562527_498399623593689_6790953955456244717_o

 

kac_2005Kateřina Svobodová: „Vypněte hlavu a NIC NEDĚLEJTE“

Přistihla jsem se, že neumím odpočívat, že neumím vypnout. Vycvaknout systém a nechat volnoběh. I když jsem si už snad milionkrát řekla, že bych „si měla odpočinout“, stejně jsem nakonec našla kvadrilion věcí, které jsou naprosto neodkladné a nutně, ale opravdu NUTNĚ, se musí udělat právě teď, když jsem bez dětí a mohu svému času vládnout naprosto v plné míře.
Já ale ničemu nevládla. Nechala jsem se vláčet vším, co nestíhám a snažila se zběsile dohnat čas, který už dávno proběh kolem.
Tentokrát jsem to ale udělala úplně jinak… a bylo to BOŽÍ!

Jestli máte dojem, že odpočíváte – tak jako já, a po každém „odpočinku“ jste ještě víc vyšťavení a vystresovaní, tak věřte, že neodpočíváte. Musíte vypnout hlavu! Já vím, je to těžký, ale musíte to udělat. A přestat se bát, že vám něco uteče! Co by asi tak mohlo utéct (?), snad kromě vašeho života, pokud se na něj občas nepodíváte a nenecháte ho jen tak samostatně plynout a nedovolíte pohoupat vás na jeho vlnkách, který vzniknou…

A co inspiruje právě teď Vás?